Nyheter

Opera

Under det att vi fortsatt har en vilande verksamhet p g a covid-19, som för övrigt Franska Akademin nu bestämt är något feminint, det heter nämligen ”la covid”, så har vår operabekant Fernando Lorca erbjudit sig att hålla i en zoom-kurs i operakunskap, exklusivt för våra medlemmar. Se nedan hans inbjudan och notera att all kommunikation, anmälan, betalning osv, sker direkt med Fernando och alltså inte via föreningen. Mycket nöje!

Hej alla musik- och operavänner i Franska föreningen.

Jag heter Fernando Lorca – operasångare och pedagog – som har haft glädjen att träffa er i samband med en julfest och med en konsert/föredrag om den franska operans historia.

Kursen kommer att göras via internet med systemet ZOOM och jag kommer att hjälpa er med detta om behovet finns. 

Kostnaden 750 kronor 10 ggr à två timmar undervisning där vi varje vecka har ett musikexempel (som jag mailar till er) att lyssna och reflektera på hemma.

start tisdagen 23/2 13.00-14.30 

Du anmäler dig genom att maila fernando2011@live.se eller sms 0733-995107 direkt till mig.

Jag ser fram emot trevliga och lärorika musikstunder tillsammans kring operaämnet.

Bienvenue!! 

H/Fernando 

En resa i operans värld via Zoom

Från operans ursprung i Florens via Monteverdi till Händel och den neapolitanska operan med kastratdyrkan till uppkomsten av den komiska operan, opera buffa och de franska lyriska tragedierna.

Kursen ger oss möjlighet att med hjälp av film, musikexempel och texter fördjupa oss i operornas innehåll och kompositörernas tid och idéer.

Resan avslutas med Glucks operareform förkunnat i den vackra Orfeo et Euridice

Opera att förstå och njuta av .

H/Fernando Lorca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.